top of page
Search
  • Writer's pictureMark Jansen

Trek de aandacht van toptalent: waarom bedrijven video's gebruiken voor werving op sociale media.

Als bedrijf is het vinden van de juiste werknemers erg belangrijk. Het werven van nieuwe werknemers kan echter een uitdagende taak zijn. Het plaatsen van vacatures op vacaturebanken kan helpen, maar het is niet de enige manier om nieuwe kandidaten te bereiken. Video's op sociale media zijn een effectieve en aantrekkelijke manier om potentiële kandidaten aan te trekken en te informeren over openstaande vacatures. In deze blogpost bespreken we waarom bedrijven video's op sociale media zouden moeten gebruiken voor het werven van nieuwe werknemers.

Trek de aandacht van potentiële kandidaten

Een video is een sprekende manier dat de aandacht van kijkers trekt. Het kan een boodschap op een aantrekkelijke manier overbrengen en kijkers betrekken bij het verhaal. Het gebruik van video's op sociale media voor het werven van nieuwewerknemers kan helpen om meer potentiële kandidaten te bereiken en hun interesse te wekken.


Laat de bedrijfscultuur zien

Video's bieden bedrijven de mogelijkheid om hun bedrijfscultuur te laten zien en potentiële kandidaten een kijkje achter de schermen te geven. Door een korte video te maken waarin medewerkers aan het woord komen en laten zien wat ze doen, kan de kijker een ideekrijgen van de sfeer en de werkomgeving binnen het bedrijf. Dit kan hen helpen te beslissen of ze bij het bedrijf willen werken.


Maak de sollicitatieprocedure persoonlijker

Een video kan ook helpen om de sollicitatieprocedurepersoonlijker te maken. Door een video te maken waarin de vacature wordt toegelicht en waarin de toekomstige collega's zichzelf voorstellen, kunnenpotentiële kandidaten een idee krijgen van wie ze kunnen verwachten te ontmoeten tijdens een sollicitatiegesprek. Dit kan de drempel verlagen en kandidaten aanmoedigen om te solliciteren.


Maak gebruik van social media's brede bereik

Sociale media hebben een enorm bereik en kunnen bedrijven helpen om meer potentiële kandidaten te bereiken dan traditionele wervingsmethoden. Door een video te plaatsen op sociale media, zoals LinkedIn of Instagram, kan een bedrijf een breed publiek bereiken en zijn bereik vergroten.

Benieuwd hoe een vacaturevideo voor uw bedrijf eruit kan zien? Op onze website staan al video’s van bedrijven die succesvol op deze methode nieuwe werknemers hebben geworven.

Bekijk hier één van onze vacature video's.

5 views0 comments

Comments


bottom of page